Keuzedeel Duurzaamheid in het beroep

In het projectgestuurde lesmateriaal voor het keuzedeel Duurzaamheid in het beroep gaan deelnemers actief aan de slag met het onderwerp duurzaamheid. Vanuit verschillende invalshoeken en in diverse contexten doen zij onderzoek naar duurzaamheid. Bijvoorbeeld: thuis, in de kantine van de sportclub en natuurlijk op hun eigen werk, in hun eigen beroep.

Alle niveaus

De complexiteit en omvang van de projecten, hangt af van het niveau van de deelnemer. Wij bieden lesmateriaal voor niveau 1 tot en met 4.

Van Afvalscheiding tot zonnepaneel

Ieder project start met een voorbereiding waarbij de deelnemer de theoretische kennis opdoet die hij nodig heeft om in de praktijk aan de slag te kunnen gaan. Hiervoor maakt hij gebruik van een eigentijds blog, diverse artikelen, online modules, verschillende websites en test-je-kennis vragen. De handige online begrippenlijst helpt de deelnemer om duidelijkheid te creƫren in de wirwar van termen die gebruikt worden in de wereld van duurzaamheid. Van Afvalscheiding tot Zonnepaneel.

Lekker duurzaam digitaal

Natuurlijk bieden wij het lesmateriaal digitaal aan. Lekker duurzaam. Het EduHint-leerplatform is voor deelnemers de plek waar zij de projecten en alle bijbehorende bronnen kunnen vinden. Voor de docent biedt het platform overzicht en duidelijkheid. Hij kan op eenvoudige wijze de voortgang van zijn leerlingen volgen.