SmartRekenen op O4NT scholen

SchoolSteve JobsScholen
Aantal leerlingen500
Soort Onderwijspo – Volgens O4NT concept
BijzonderhedenVolledig digtale scholen
WieJoris Jeurlink (onderwijskundig coördinator Steve JobsScholen)
Gebruiken SmartRekenen sindsSchooljaar 2014-2015

"Bij de groepen 7 en 8 is SmartRekenen leidend"

Joris Jeurlink, O4NT

Hoe ben je in aanraking gekomen met SmartRekenen?

Tijdens een bezoek aan de Ipon in 2014 werd mijn aandacht getrokken door SmartRekenen. En de potentie die deze software heeft voor de hoogste groepen in het basisonderwijs.

Na een gesprek met Smartrekenen zijn we onmiddellijk begonnen met een pilot op diverse basisscholen die werken volgens het Steve JobsSchool-concept. Bij de groepen 7 en 8 is de methode losgelaten en is Smartrekenen leidend.

Hoe sluit SmartRekenen aan bij jullie onderwijs?

Het duidelijke dashboard zorgt ervoor dat de leerkracht een goed overzicht heeft van welke deelgebieden de leerling wel of niet beheerst. De leerkracht kan meteen handelen door extra instructie te geven waar nodig.

Wat zijn de reacties van leerlingen en ouders?

Ook de leerling zelf heeft een duidelijk overzicht van zijn sterke en mindere sterke rekenkwaliteiten. Door dit overzicht zijn de leerlingen beter in staat hun eigen leerdoelen te formuleren.

Ouders en verzorgers kunnen via het leerlingdashboard de resultaten van hun kind volgen. Ouders geven aan dit zeer prettig te vinden en meer deelgenoot te zijn van de academische opvoeding van hun kind.

Hoe verloopt de samenwerking?

Vanaf dag één is er een zeer prettige samenwerking tussen SmartRekenen en de scholen die werken volgens het Steve JobsSchool concept. SmartRekenen luistert naar onze wensen en denkt mee.

Zo werd er aangegeven dat leerkrachten ook graag inzicht wilden hebben in het denkproces van de leerlingen. SmartRekenen heeft hierin geanticipeerd door een digitaal kladblok aan SmartRekenen toe te voegen, zodat leerkrachten een beter zicht hebben op de denkstappen van de leerlingen en welke eventuele fouten daarin gemaakt worden.


Doe de demo en probeer zelf uit of vraag een gratis pilot aan.