SmartRekenen op Christelijk Lyceum Zeist

SchoolChristelijk Lyceum Zeist
Aantal leerlingen1350
Soort Onderwijsvo – vmbo-t, havo, vwo
BijzonderhedenLid van iScholengroep
WieMartijn van der Vegte (rekendocent)
Gebruiken SmartRekenen sindsSchooljaar 2013-2014
Manier van inzetGroepen met lessen en groepen die thuis zelfstandig werken

"Met SmartRekenen kan ik gemakkelijk 500 leerlingen monitoren!"

Martijn van der Vegte, Christelijk Lyceum Zeist

Hoe gebruiken jullie SmartRekenen?

We plannen vaste toetsmomenten. Op basis van de planning laten wij SmartRekenen adaptief sturen. De methode zorgt ervoor dat de leerlingen in eigen tempo de juiste onderwerpen oefenen. Leerlingen die achterblijven moeten meer tijd besteden, leerlingen die voorlopen kunnen met de algemene leerlijn verder.

Wat zijn voor jullie de redenen om SmartRekenen te gebruiken?

De grote voordelen van SmartRekenen vinden we de mate van zelfstandigheid waarin leerlingen werken en de diepgang in de rapportages.

Met SmartRekenen kan ik negentien klassen met ongeveer vijfhonderd leerlingen goed volgen. Het is inzichtelijk waar ze mee bezig zijn, hoeveel tijd ze er aan besteden en hoe goed of slecht leerlingen scoren.

Als docent krijg ik attenties wanneer de leerling moeite heeft met het oefenen en kan ik tot op vraagniveau inzicht krijgen in wat leerlingen goed en fout doen. Ook het feit dat we de inspanning kunnen monitoren, is voor ons erg handig. Op deze manier kunnen we ook mentoren of ouders betrekken bij het rekenen.

Wat vinden leerlingen?

Leerlingen werken zowel op school als thuis zelfstandig. Dit motiveert leerlingen. Ze helpen elkaar bij moeilijke vragen en leggen aan elkaar uit waar ze fouten maken. Als ze er niet uitkomen, dan vragen ze me om hulp. Vaak krijg ik vragen van leerlingen die verkeerd gelezen hebben en daardoor bijvoorbeeld niet afronden of het antwoord in de verkeerde eenheid geven.

Wat zou je je collega's meegeven?

Tegen mijn collega’s zou ik zeggen, probeer SmartRekenen uit. De gebruiksvriendelijkheid, het tot in detail volgen en de ondersteuning maakt SmartRekenen de volgende stap.


Doe de demo en probeer zelf uit of vraag een gratis pilot aan.