SmartRekenen op MBO College West

SchoolMBO College West – Assisterende Gezondheidszorg
Aantal leerlingen100
Soort Onderwijsmbo niveau 4, leerjaar 1
BijzonderhedenOnderdeel van ROC van Amsterdam, leerlingen betalen hun eigen licentie.
Wie?Laura Huter (rekendocent), Fred Stavenuiter (rekencoördinator)
Gebruiken SmartRekenen sindsSchooljaar 2014-2015
Manier van inzetBlended met digitaal als basis, vaste lessen op school en zelfstandig thuis

"Gestructureerd en doelgericht werken met digitaal en boek"

Laura Huter en Fred Stavenuiter, MBO College West

Hoe wordt SmartRekenen ingezet?

Binnen onze opleiding werken wij met vaste lessen, meestal digitaal maar ook met het boek.

We hebben een instaptoets gedaan om het niveau te bepalen en van daaruit heeft elke student een persoonlijke leerroute. Binnen die route plannen wij onderdelen in. Studenten werken dus eerst aan onze planning en wanneer ze klaar zijn met voorbereiden werken ze verder via de persoonlijke route.

We plannen vaste toetsmomenten, zodat we overzicht houden op de totale voortgang. Daarbij maken we onderscheid tussen 2F- en 3F-studenten.

Wat zijn voor jullie de voordelen van SmartRekenen?

We merken gedurende dit jaar dat studenten steeds beter snappen wat ze aan het doen zijn en erg doelgericht aan de slag kunnen. Ze zien waarvoor ze oefenen en weten wanneer welk onderdeel getoetst wordt. Dit zorgt ervoor dat leerlingen structuur krijgen. Wij krijgen de mogelijkheid om gericht uitleg te geven op verschillende niveaus.

De combinatie van digitaal en boek is voor ons erg belangrijk. We blijven hiermee flexibel over de vorm van werken. We zijn niet afhankelijk van het lokaal en de studenten kunnen een werkvorm kiezen die ze zelf prettig vinden. Het toetsen doen we altijd digitaal zodat we de voortgang eenvoudig kunnen vaststellen en geen nakijkwerk hebben.

Hoe ervaren jullie de ondersteuning?

Voor ons is het werken met SmartRekenen dit schooljaar nieuw. In het begin waren we zoekende om de goede manier te vinden. De ondersteuning was echter goed en door uitleg en de medewerking van het team van SmartRekenen hebben we inmiddels een manier van werken gevonden die zowel voor docent als student prettig werkt.


Doe de demo en probeer zelf uit of vraag een gratis pilot aan.