EduHint

Het team van EduHint

EduHint is een gedreven team van onderwijsvernieuwers. Het team bestaat uit auteurs en ontwikkelaars met optimale kennis van techniek en didactiek. Ons doel is het ontwikkelen van de intelligentste leeromgeving, het EduHint Platform, met een breed aanbod van hoogwaardige methodes zoals SmartRekenen.

Wij ondersteunen dit doel met optimale service voor school, docent en leerling. Zo verzorgen wij implementatie van de leeromgeving op school, krijgt u altijd binnen een dag antwoord op vragen en passen wij onze producten aan op basis van uw feedback.

EduHint en OVD

Naast de ontwikkeling en vermarkting van haar eigen methodes digitaliseert EduHint ook methodes van andere uitgeverijen. Zo vindt er een verregaande samenwerking plaats met de OVD Groep uit Ede.

OVD Groep bestaat uit OVD Opleidingen en OVD Educatieve Uitgeverij. Met opleidingen, trainingen en cursussen zorgt OVD Opleidingen voor competent personeel in uw bedrijf in de retail. Bij OVD Educatieve Uitgeverij kunt u terecht voor lesmateriaal, onder meer voor vmbo en mbo Retail en logistiek, maar ook voor praktijkonderwijs/voortgezet speciaal onderwijs (PrO/vso), de avo-vakken voor het voortgezet onderwijs en tweetalig onderwijs (tto).

Mensen inspireren om tot zelfontplooiing te komen. Dat is onze missie! Dit realiseren wij door leermiddelen, opleidingen en dienstverlening aan te bieden passend bij uw wensen en behoeften.

Bezoek de site van OVD.

Waar wij in geloven

Het EduHint Platform is de uitwerking van het Intelligent Tutoring System (ITS) concept. Dit wetenschappelijk bewezen concept geeft een duidelijk hoger leerrendement. De basis van het concept bestaat uit drie delen:

 1. Tot in detail analyseren van de stappen die een leerling neemt op weg naar het antwoord. Inclusief directe hints en feedback per stap.
 2. Bepalen van het optimaal adaptieve en gepersonaliseerde leertraject voor elke leerling, door het analyseren van de genomen stappen.
 3. Geven van feedback plus gerichte aanpak van de feedback aan de docent over aandachtsgebieden per leerling, per groep of zelfs van meerdere groepen samen.

Divers onderzoek toont aan dat deze drie voorwaarden essentieel zijn om van een digitale leeromgeving een intelligente leeromgeving te maken.
Zoals Steve Jobs en Bill Gates in 2011 al aangaven:

All books, learning materials, and assessments should be digital and interactive, tailored to each student and provide feedback in real time.

They agreed that computers had, so far, made surprisingly little impact on schools. For that to change, computers and mobile devices would have to focus on delivering more personalized lessons and providing feedback.

Bron: Steve Jobs: The Exclusive Biography

Met het toepassen van dit concept binnen het EduHint Platform en al onze methodes zetten wij de volgende stap in leren.

Hoe maken wij dit waar?

Binnen de methodes van het platform werken leerlingen stapsgewijs in eigen tempo naar het eindniveau en worden ze altijd voorzien van goede hints en feedback. Daarnaast krijgt de docent op het dashboard eenvoudig inzicht in de inspanning, resultaten en aandachtgebieden van een groep of leerling.

Over de ontwikkeling

De ontwikkelaars van EduHint werken continu aan het verbeteren en uitbreiden van het platform en de methodes. Al meer dan vijf jaar houden zij zich bezig met het ITS achter EduHint. Stuk voor stuk zijn onze ontwikkelaars experts op het gebied van interface en vormgeving, databases, intelligente algoritmes voor adaptief leren en de ontwikkeling van hints en feedback. Lees onze visie en ontdek wat het ITS is.

Vacatures

EduHint, gevestigd in Heerenveen, is een succesvolle en snelgroeiende start-up en onderdeel van OVD Educatieve Uitgeverij. Ons team bestaat uit gedreven onderwijsvernieuwers zoals auteurs, ontwikkelaars en accountmanagers met optimale kennis van techniek, didactiek en marketing & sales. Ons doel is het ontwikkelen en succesvol vermarkten van de intelligentste, adaptieve online-leeromgeving voor vo en mbo, het EduHint Platform. SmartRekenen is een goed voorbeeld waarom EduHint steeds meer een toonaangevende rol vervult in het onderwijs. Vanwege verdere ambities in het voortgezet onderwijs zijn wij op zoek naar een ervaren

Hoofdauteur Wiskunde 32 – 40 uur per week

EduHint biedt u een unieke kans om gedreven en met passie aan het roer te staan van de ontwikkeling van een nieuwe wiskundemethode.

Functieomschrijving
 • Het opzetten van leerlijnen voor de verschillende niveaus binnen het voortgezet onderwijs, aansluitend bij de verschillende curricula
 • Het didactisch model van de methode kunnen opzetten (blauwdruk)
 • Het opzetten, aansturen en begeleiden van het auteursteam
 • Het mede ontwikkelen van lesmateriaal
 • U bent de verbindende factor tussen inhoud en techniek
 • U werkt nauw samen met en rapporteert aan de CTO

Functie-eisen
 • Een afgeronde relevante hbo of academische opleiding
 • Aantoonbare ervaring in het wiskundeonderwijs, met name in het vo
 • U bent op de hoogte van het wiskunde curriculum en verdere relevante documentatie
 • Ervaring met gepersonaliseerd leren is een pre
 • U bent bekend met de digitale ontwikkelingen en de (on)mogelijkheden daarvan voor het onderwijs
 • Ervaring met het ontwikkelen van leermiddelen voor het wiskundeonderwijs is een pre
 • U vindt het zelf noodzakelijk om minimaal drie dagen per week in Heerenveen te werken
 • Flexibel, stressbestendig, geen 9-5 mentaliteit

Reactie

Deze uitdagende en veelzijdige functie kan per direct ingevuld worden.
Stuur uw sollicitatiebrief met CV naar Watze Winsemius, CTO van EduHint.
E-mail:  watzewinsemius@eduhint.nl.
Voor vragen kunt u contact opnemen op 0513 65 71 92 of 06 21 566 705.EduHint, gevestigd in Heerenveen, is een succesvolle en snelgroeiende start-up en onderdeel van OVD Educatieve Uitgeverij bv. Ons team bestaat uit gedreven onderwijsvernieuwers zoals auteurs, ontwikkelaars en accountmanagers met optimale kennis van techniek, didactiek en marketing & sales. Ons doel is het ontwikkelen en succesvol vermarkten van de intelligentste, adaptieve online-leeromgeving voor vo en mbo, het EduHint Platform. SmartRekenen is een goed voorbeeld waarom EduHint steeds meer een toonaangevende rol vervult in het onderwijs. Vanwege verdere groei zijn wij op zoek naar drie nieuwe ambitieuze en talentvolle collega’s in de marketing & sales, development en support.

Front-end designer/developer fulltime

Als front-end designer/developer ontwerp je gebruiksvriendelijke user interfaces die je vervolgens ook zelf implementeert. Je werkt nauw samen met collega’s om tot de beste resultaten te komen. Je laat zien dat je in staat bent het evenwicht te bewaren tussen design en techniek.

Functie
 • Op basis van requirements maak je functionele en grafische ontwerpen voor ons online leerplatform gericht op leerlingen en docenten in het onderwijs
 • Jouw ontwerpen bespreek je met het ontwikkelteam en toets je aan de markt
 • Implementeren van eigen ontwerpen
 • Volgen, bijhouden en toepassen van (technische) ontwikkelingen binnen je vakgebied
 • Samenwerken met je team en rapporteren aan de research & development manager

Profiel
 • Een afgeronde relevante hbo of academische opleiding bij voorkeur in de IT
 • Ervaring in het maken van functionele en grafische ontwerpen
 • Ervaring met JavaScript, HTML, CSS, JSON, jQuery, etc.
 • Kennis van C#, ASP.net en Visual Studio
 • Kennis van relationele databases is een pre
 • Je bent bekend met de termen iteratief en incrementeel ontwikkelen
 • Persoonskenmerken: zelfstandig, teamplayer, stressbestendig, ontwikkelvaardig en creatief

Reactie

Deze uitdagende en veelzijdige functie kan per direct ingevuld worden.
Stuur je sollicitatiebrief met CV naar Watze Winsemius:  watzewinsemius@eduhint.nl.
Voor vragen kun je contact met hem opnemen op 0513 65 71 90 of 06 21 566 705.